Gebruik deze unieke bouwmaterialen voor jouw volgende bouwproject

Over ons
Aannemers en bouwbedrijven

Welkom! Ik ben Filip en ben een jonge bouwondernemer. Via deze blog wil ik graag met anderen overleggen. Als aannemer moet je zowel je administratie, je personeel en vooral je klanten goed verzorgen. Dit is niet altijd zo makkelijk te combineren. Ik heb te maken met zowel schrijnwerkers, metsers, loodgieters en nog zo veel meer. Elk op zich vergen deze een eigen aanpak. Of bijvoorbeeld 'wanneer geef je een klant korting?' of 'hoeveel zal ik dit jaar investeren?'. Het zijn vragen die toch maar op je afkomen, niet? Daarom post ik hier graag mijn ervaringen en mijn verhaal hoe ik het aanpak. Ik wens jullie heel veel leesgenot!

Gebruik deze unieke bouwmaterialen voor jouw volgende bouwproject

25 juni 2020
 Categorie├źn: Bouw & aannemers, Blog


Ben jij van plan om een uitbouw te maken of een nieuw project in de tuin te maken? Het maakt niet uit welk project je wilt starten, het begint allemaal met een idee en de juiste materialen. Wil jij deze keer alternatieve materialen gebruiken voor jouw bouwproject? Lees dan gauw verder. In dit artikel lees je alles over unieke bouwmaterialen die je kunt gebruiken voor jouw volgende bouwproject.

Houten pallets
Houten pallets zijn multifunctioneel in de bouw. Je kunt in veel gevallen eenvoudig oude houten pallets aanschaffen voor een klein prijsje. Vervolgens kun je deze pallets bijvoorbeeld goed gebruiken als fundering van een terrasvloer. Daarnaast kun je van oude pallets ook een houten bar maken en kun je deze pallets zelfs als een alternatief beddenbodem gebruiken. Doe houten pallets nooit zomaar weg. Er zijn genoeg manieren waarop je kunt bouwen met houten pallets.

Plastic flessen
Het overschot aan plastic op de aarde begint al een echt milieuprobleem te worden. Daarom zijn er steeds meer initiatieven om plastic op andere manieren te hergebruiken. In de bouw voor alternatieve en natuurvriendelijke woningen, worden vaak plastic flessen gebruikt. Deze kunnen gevuld worden met zand. Dit wordt vervolgens gebruikt als alternatief voor bakstenen. Wil jij nog een muurtje bouwen? Bekijk dan eens of jij plastic flessen kunt gebruiken als alternatief.

Autobanden
Autobanden worden ook steeds vaker ingezet bij alternatieve eco-bouwprojecten. Wanneer je deze banden opstapelt, kun je er een echte muur van maken. Dit wordt veelal ingezet bij de zogenaamde eco Earthships woningen. Deze banden zijn niet alleen heel stevig, maar worden slecht afgebroken in de natuur. Door deze autobanden te hergebruiken, wordt verspilling voorkomen. Deze autobanden kunnen gevuld worden met cement om zo extra solide te zijn.

Bamboe
Wil je een natuurlijk, maar stevig bouwmateriaal? Dan moet je bamboe inslaan. Bamboe is al eeuwenlang een populair bouwmateriaal en sinds de laatste eeuw ook steeds populairder in Europa. Bamboe groeit relatief snel en kan daarom eenvoudig worden geproduceerd. Bamboe kan worden gebruikt voor hekwerk en schuttingen. Maar bamboe biedt ook een unieke uitstraling wanneer dit wordt gebruikt als vloer. Bamboe is bijvoorbeeld ideaal voor een buitenterras. Een ander voordeel van bamboe is dat bamboe natuurlijk ook erg voordelig is!

Wil jij een uniek bouwproject beginnen met alternatieve bouwmaterialen? Maak dan gebruik van de bovenstaande lijst. Er zijn zoveel materialen die erg goed een tweede leven kunnen gebruiken. Hergebruik deze alledaagse materialen voor jouw project. Het is niet alleen een leuk project, ook zijn bovenstaande opties milieuvriendelijke alternatieven.