Een dakdekker nodig

Over ons
Aannemers en bouwbedrijven

Welkom! Ik ben Filip en ben een jonge bouwondernemer. Via deze blog wil ik graag met anderen overleggen. Als aannemer moet je zowel je administratie, je personeel en vooral je klanten goed verzorgen. Dit is niet altijd zo makkelijk te combineren. Ik heb te maken met zowel schrijnwerkers, metsers, loodgieters en nog zo veel meer. Elk op zich vergen deze een eigen aanpak. Of bijvoorbeeld 'wanneer geef je een klant korting?' of 'hoeveel zal ik dit jaar investeren?'. Het zijn vragen die toch maar op je afkomen, niet? Daarom post ik hier graag mijn ervaringen en mijn verhaal hoe ik het aanpak. Ik wens jullie heel veel leesgenot!

Een dakdekker nodig

12 december 2018
 Categorie├źn: Dakwerken, Blog


Wanneer we naar een huis kijken, is het dak een belangrijk onderdeel. Het is ook een van de meest kwetsbare onderdelen van het huis. Een dak is onderhevig aan alle natuurlijke verschijnselen. Je kunt daarbij denken aan regen, hagel, storm, sneeuw, vorst en de hitte van de zon. Door deze verschijnselen heeft een dak heel wat te lijden. 

Lekkage

Wanneer er iets niet in orde is met je dak is het nodig direct actie te ondernemen. Een lekkage zal snel opgelost moeten worden. Een lekkage op een plat dak zou je misschien zelf kunnen repareren wanneer je de plaats van de lekkage kunt vinden. Omdat het vaak moeilijk is de juiste plaats te bepalen, ben je genoodzaakt een dakdekker in te schakelen. Hij zal, als hij ter plaatse is, eerst kijken wat er moet gebeuren. In veel gevallen zal de dakdekker aanraden er een nieuwe dakbedekking op aan te brengen. Hij zal je daarvoor inlichtingen verschaffen over de keuze tussen de verschillende materialen die gebruikt kunnen worden.   

Materialen

In principe zijn er drie verschillende materialen die voor een plat dak gebruikt kunnen worden. Je kunt het plat dak laten voorzien van bitumen, EPDM of kunststof. Kunststof is het duurste materiaal, maar gaat ook het langst mee. Doordat het langer mee gaat, ben je na een verloop van een tijd toch goedkoper uit. De dakdekker zal de voor en nadelen goed uitleggen, zodat je een verantwoorden beslissing kunt nemen.   

De werkzaamheden

Een professionele dakdekker kan in principe alle werkzaamheden uitvoeren die op een dak plaatsvinden. Je kunt daarbij denken aan het renoveren van een dak, het plaatsen van een nieuw dak, onderhoud, dak inspectie en het verhelpen van een lekkage.   

Renovatie

Wanneer een dak vernieuwd moet worden zal hij eerst de oude laag verwijderen. Daarna zal er een nieuwe daklaag op gelegd worden. Dat kunnen bij een schuin dakpannen, leien en dergelijke zijn.   

Een nieuw huis

Wanneer je een nieuw huis gaat bouwen, zal er ook een compleet dak op gelegd moeten worden. Daarvoor kun je een dakdekker inhuren die het gehele dak zal plaatsen.   

Inspectie en onderhoud

Het is belangrijk dat je om de paar jaar het dak laat inspecteren. Bij een schuin dak met pannen kunnen de pannen gescheurd zijn. Het komt ook vaak voor dat ze door een storm los zijn komen te liggen. Om problemen te voorkomen is het belangrijk dat zoiets direct wordt gerepareerd. Wat er ook moet gebeuren aan het dak, laat eerst altijd een prijsopgave maken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.